ماه رمضان و مهدویت

امام مهدی علیه السلام از دیدگاه قرآن کریم

✨يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ في‏ شَيْ‏ءٍ فَرُدُّوهُ إِلَي اللَّهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ ذلِکَ خَيْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْويلاً (سوره نساء آیه ۵۹)
✨ای کسانی که ایمان آورده اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولو الأمر [ اوصیای پیامبر ] را! و هر گاه در چیزی نزاع داشتید ، آن را به خدا و پیامبر بازگردانید ( و از آنها داوری بطلبید ) اگر به خدا و روز رستاخیز ایمان دارید! این ( کار ) برای شما بهتر ، و عاقبت و پایانش نیکوتر است.

✨نکته ها:
✨در آیه، اطاعت از اولوالامر آمده، ولی به هنگام نزاع، مراجعه به آنان مطرح نشده است؛ بلکه تنها مرجع حل نزاع، خدا و رسول معرفی شده اند. این نشانه آن است که اگر در شناخت اولوالامر و مصداق آن نیز نزاع شد، باید به خدا و رسول مراجعه شود. اگر همه فرقه ها، قرآن و سنت را مرجع میدانستند، اختلافها حل، و وحدت و یکپارچگی حاکم میشد. (فَرُدُّوهُ إِلَي اللَّهِ وَ الرَّسُولِ)
✨قرآن درباره مفسدان، مسرفان، گمراهان، جاهلان، جباران و …. دستور (لا تطع) و (لا تتبع) می دهد. بنابر این موارد (أطيعوا) باید کسانی باشند که از اطاعتشان نهی نشده باشد و اطاعتشان در تضاد با اوامر خدا و رسول نباشد؛ یعنی اولوالامر باید هم چون پیامبر معصوم باشند تا اطاعت از آنان، مانند اطاعت از پیامبر، لازم و بی چون و چرا باشد.
✨عصمت یعنی آنکه انسان نه تنها گناه نکند، بلکه در فکر گناه هم نباشد. ما در برخی گناهان حالت عصمت داریم؛ زیرا تاکنون مرتکب آن نشده ایم و فکر آن را هم نکرده ایم نظیر عریان شدن در کوچه و بازار، خودکشی یا کشتن دیگران. همان گونه که آگاهی و علمی که به زشتی و پستی و بد عاقبتی بسیاری از گناهان داریم، هرگز به فکر انجام آنها نیستیم، امام هم به خاطر علم و یقینی که به ناپسندی همه گناهان دارد، هرگز گرد آن نمی رود.
لزوم عصمت امام از خطا و نسیان نیز به جهت آن است که ما معمولا در رفتار و منش خود دچار خطا و اشتباه می شویم؛ پس به یک امام معصوم نیاز داریم تا به او مراجعه کرده و حقیقت را بازشناسیم و او ما را از اشتباه حفظ کند. لذا او نباید خطاکار باشد.
✨جابر بن یزید جعفی گوید: از جابر بن عبدالله انصاری شنیدم که می گفت: وقتی خدای تعالی بر پیامبرش این آیه را فرو فرستاد: “يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْکُمْ “، عرض کردم: «یا رسول الله ! خدا و رسولش را شناخته ایم، اما اولوالامری که خداوند طاعت آنها را مقرون طاعت خود کرده، چه کسانی هستند؟ »
✨فرمود: «ای جابر! آنها جانشینان من و ائمه مسلمین پس از من هستند. اول ایشان، على بن ابی طالب است و بعد از او حسن و حسین و علی بن الحسین و محمد بن علی که در تورات به «باقر» معروف است و تو ای جابر، او را خواهی دید. پس آنگاه که او را دیدار کردی سلام مرا به او برسان.

✨و پس از او، جعفر بن محمد و موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و على بن محمد و حسن بن علی، ائمه مسلمین خواهند بود و پس از حسن بن على، فرزندش – که هم نام و کنیه من است – حجت خدا در زمین و بقیت او در بین عبادش، امام مسلمين خواهد بود. او کسی است که خدای تعالی مشرق و مغرب زمین را به دست او بگشاید. او کسی است که از شیعیان و اولیائش غایب شود، غیبتی که بر عقیده به امامت او باقی نمانده مگر کسی که خداوند قلبش را به ایمان امتحان کرده باشد

بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف در سال 1379 با موافقت مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) بنا به پیشنهاد حضرت حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با هدف گسترش و تعمیق فرهنگ مهدویت در سطح جامعه راه اندازی شد . شعبه استان البرز بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود در سال 1389 تاسیس گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *